Instructies

4 personen

Voor de appelmoes

8 appels
1

Schil de appels en verwijder het klokhuis.

50 gr boter, 1 scheut Water
2

Snijd ze in stukken en stoof ze in een klont boter met een scheutje water tot ze plat gekookt zijn.

1 el suiker
3

Roer af en toe en strooi er tussendoor wat suiker over.

4

Laat de appelmoes afkoelen.

Voor de kip

5

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

1 ui, 2 teentjes Look
6

Snijd de ui grof en kneus de knoflook.

1 kip
7

Houd de kip in een braadslede met de holte naar boven.

50 gr boter, 4 takjes tijm, 2 rozemarijn, 3 blaadjes laurier, 1 tomaat
8

Strooi er flink wat peper en zout in en steek er de stukken ui, de boter, de look, de tomaat, de tijm, de rozemarijn en de laurier in.

9

Wrijf de kip in met een scheut olijfolie en strooi er wat zout over.

10

Bak de kip 20 minuten in de hete oven.

11

Schep om de 10 minuten braadjus over de kip.

12

Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 °C en laat de kip nog 40 tot 50 minuten verder garen.

13

Draai de kip om met een grote vork.

14

Wanneer er helder vocht uit druppelt, is ze gaar.

Voor de frieten en de sla

15

Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C.

1 kg aardappel
16

Schil de aardappelen, snijd ze in frieten en pocheer ze 4 minuten in de friteuse.

17

Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

18

Bak de frieten krokant.

1 Sjalotten (dikke), 1 dl Rode wijnazijn
19

Snijd de sjalot in ringen, doe ze in een kom en sprenkel er de azijn over.

1 kropsla
20

Kuis en was de sla en doe hem bij de sjalotten.

0,5 bosjes Bieslook
21

Snipper de bieslook fijn en doe hem bij de sla.

22

Breng de sla op smaak met olijfolie, peper en zout en meng alles.

Om af te werken

23

Snijd de kip in stukken.

24

Doe het braadvocht van de kip met de tomaat, de ui en de look in een steelpan en zet er de mixer in.

25

Giet de saus over de stukken kip. Serveer met de frieten, de appelmoes en de sla.