Instructies
4 personen
1
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
600 g zalm (met vel)
3
Kruid de zalm met peper en zout en bak hem op het vel in boter met een scheutje olie.
2 uien
4
Snijd de uien grof.
5
Haal de vis uit de pan en hou hem even apart.
6
Laat een nieuwe klont boter smelten in de pan en stoof de uien aan.
3 prei, 1 teentje Look
7
Snijd de prei in ringen en stoof ze mee aan. Plet de look en voeg hem toe.
0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje (van tijm en laurier), 150 g kruidenkaas, 0,1 l Room
8
Blus met de witte wijn en voeg er de kruidentuil aan toe. Laat even inkoken en voeg er de kruidenkaas, de room, en wat peper en zout aan toe.
9
Zet een deksel op de pan en laat de groenten even garen.
10
Giet de aardappelen af, droog ze even op het vuur en draai ze door de passevite.
3 eierdooiers
11
Voeg er een snuif zout en de dooiers aan toe, meng alles goed en schep alles in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
12
Leg de gebakken zalm in saus met de groenten en laat hem nog even garen.
13
Spuit de puree in torentjes op een ovenplaat en laat ze kleuren onder de grill.
Bieslook
14
Haal de vis weer uit de saus, snipper wat bieslook fijn en voeg hem toe aan de saus.
0,5 citroenen (Het sap)
15
Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
4 partjes citroenen
16