Instructies
4 personen
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bloemkool
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de roosjes net gaar.
30 g boter, 40 g bloem, 0,7 l melk, 250 g geraspte kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen, 1 tl mosterd
3
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een stevige roux en voeg de melk eraan toe. Breng de saus al roerend aan de kook en roer de helft van de kaas eronder. Breng de kaassaus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, het sap van een halve citroen en de mosterd.
4
Schep de bloemkool uit het water en laat hem even uitlekken in een zeef.
600 g zalm, 1 een klont boter
5
Laat een klont boter smelten in een pan, kruid de vis met peper en zout en bak de vis op de velkant in de bruisende boter. Draai na enige tijd om.
6
Schep de bloemkool in een ovenschaal en lepel er de kaassaus over. Strooi de rest van de kaas over de bloemkool met kaassaus en schuif de ovenschaal onder de grill tot de schotel mooi gegratineerd is.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze kort op het vuur.
8