Instructies
4 personen
Gebakken uier met Blackwellsaus
800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
3 ajuinen
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Bak de uien bruin in de boter.
0,2 l fond, 1 scheutje porto, 2 el Picklessaus
4
Giet de fond en een scheutje porto bij de uien. Meng er de pickles door.
0,1 l Room, 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm
5
Doe room bij de saus. Leg een blaadje laurier en enkele takjes tijm in de pan en laat de saus inkoken.
peper, zout
6
Breng de saus op smaak met peper en zout.
1 kropsla
7
Scheur de kropsla in stukken. Was de blaadjes en laat ze uitlekken in een vergiet.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
8
Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook.
1 scheutje dragonazijn, olijfolie
9
Meng de kropsla met sjalot en bieslook. Breng op smaak met een likje azijn, een scheutje olijfolie, peper en zout.
10
Smelt een klont boter in een pan.
bloem, 8 plakken uier
11
Doe wat bloem in een diep bord of schaal en kruid met peper en zout. Snijd de plakken uier in twee en haal ze door de bloem.
12
Bak de uier kort in de boter.
13