Instructies
4 personen
800 g aardappelen, zout, 2 teentjes Look
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel en kneus de teentjes look. Leg ook deze in het water bij de aardappelen.
0,75 groene kolen, 3 blaadjes laurier
2
Snijd de kern uit de kool, snijd ¾ ervan in reepjes en kook ze met enkele blaadjes laurier mee met de aardappelen. Zet een deksel op de pot, maar sluit deze niet volledig af.
20 g mosterdzaad, 60 g azijn, 60 g Water, 1 snuifje kristalsuiker
3
Doe de mosterdzaadjes met de azijn, water en de suiker in een steelpannetje. Laat het mengsel opkoken.
1 klont boter, 600 g schelvis, 8 sneetjes pancetta
4
Zet een pan met boter op het vuur. Verdeel de vis in porties en wikkel ze in sneetjes pancetta. Bak ze in de hete vetstof.
1 Sjalotten
5
Snijd de sjalot in halve ringen.
tijm
6
Haal de vis uit de pan en stoof er de sjalot in aan met enkele takjes tijm.
0,1 l witte wijn, 1 tl scherpe mosterd
7
Blus het geheel met de witte wijn en de scherpe mosterd. Roer alles onder elkaar.
0,1 l Room
8
Voeg er de uitgekookte mosterdzaadjes en de room aan toe en meng tot een gebonden saus.
9
Leg de stukken vis opnieuw in de saus en laat kort inkoken onder een deksel.
100 g boter, 1 scheutje melk, zout, nootmuskaat, 2 eierdooiers
10
Giet de aardappelen en de groene kool af en laat de groenten even afkoelen. Stamp ze vervolgens met de boter, de melk, zout, nootmuskaat en de eigelen tot een gladde puree.
Waterkers
11