Instructies
4 personen
Gebakken pieterman met puree
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
60 g pijnboompitten, olijfolie
2
Rooster de pijnboompitten in een likje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje basilicum, 1 bosje peterselie
3
Pluk de blaadjes van de basilicum en de peterselie. Doe ze in de blender met de geroosterde pijnboompitten. Houd een paar pijnboompitten apart voor de afwerking.
80 g Parmezaanse kaas, 0,5 teentjes Look, 0,25 citroenen, peper, zout
4
Snijd de Parmezaan in stukken en doe hem ook in de blender. Kneus en pel de knoflook. Doe de teen in de blender. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Meng of mix alles goed door elkaar.
2 bosjes Rucola
5
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
600 g pietermanfilets
6
Haal eventuele graten uit de vis met een pincet. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vel zodat de vis niet omkrult tijdens het bakken. Kruid de vis met peper en zout.
boter
7
Smelt een klont boter in een pan. Bak de vis op de velkant. Duw de vis tegen de bodem met een spatel als hij omhoogkomt.
oregano, 150 g Zongedroogde tomaten
8
Rits de blaadjes van de oregano en snijd de takjes fijn. Hak de apart gehouden pijnboompitten fijn. Snipper de zongedroogde tomaten.
200 g kruidenkaas, melk
9
Giet de aardappelen af en plet ze. Doe er de oregano, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en kruidenkaas bij. Giet er een scheut olijfolie bij en plet tot puree. Voeg er een scheutje melk aan toe en kruid met een snuif zout. Meng alles goed door elkaar.
10
Draai de vis om als hij bijna gaar is. Haal de pan van het vuur.
balsamicoazijn
11
Meng de rucola met een likje olijfolie en wat balsamicoazijn.
12