Instructies

4 personen
3 wortelen, 2 selder, 1 ui
1

Snijd de wortelen, selder en ui in blokjes en stoof ze aan in boter.

1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier
2

Snipper de tijm en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Doe ook de laurierblaadjes erbij.

2 teentjes Look
3

Snijd de look fijn en voeg hem toe.

2 pakjes Linzen (van 380 gr)
4

Giet de linzen af en doe ze bij de groenten.

0,1 l Kippenbouillon
5

Kruid met peper en zout en schenk de bouillon erbij.

2 uien
6

Snijd de uien fijn en bak ze in een pan met boter.

2 el suiker, 1 linke scheut balsamicoazijn
7

Voeg een snuif suiker en een scheut balsamico toe. Laat de uien karamelliseren.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
600 g kalfslever, 4 el bloem
8

Kruid de stukken lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in boter.

40 g boter, 2 pakjes Linzen (van 380 gr), 40 g parmezaan
9

Roer de boter door de linzen en rasp de parmezaan erbij. Kruid met peper en zout.

10

Serveer de gebakken lever met de zoetzure uien en de linzen.