Instructies

4 personen
3 wortelen, 2 selder, 1 ui
1

Snijd de wortelen, selder en ui in blokjes en stoof ze aan in boter.

1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier
2

Snipper de tijm en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Doe ook de laurierblaadjes erbij.

2 teentjes Look
3

Snijd de look fijn en voeg hem toe.

2 pakjes Linzen (van 380 gr)
4

Giet de linzen af en doe ze bij de groenten.

0,1 l Kippenbouillon
5

Kruid met peper en zout en schenk de bouillon erbij.

2 uien
6

Snijd de uien fijn en bak ze in een pan met boter.

2 el suiker, 1 linke scheut balsamicoazijn
7

Voeg een snuif suiker en een scheut balsamico toe. Laat de uien karamelliseren.

600 g kalfslever, 4 el bloem
8

Kruid de stukken lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in boter.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
40 g boter, 2 pakjes Linzen (van 380 gr), 40 g parmezaan
9

Roer de boter door de linzen en rasp de parmezaan erbij. Kruid met peper en zout.

10

Serveer de gebakken lever met de zoetzure uien en de linzen.