Instructies

4 personen
3 wortelen, 2 selder, 1 ui
1

Snijd de wortelen, selder en ui in blokjes en stoof ze aan in boter.

1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier
2

Snipper de tijm en de rozemarijn fijn en voeg ze toe. Doe ook de laurierblaadjes erbij.

2 teentjes Look
3

Snijd de look fijn en voeg hem toe.

2 pakjes Linzen (van 380 gr)
4

Giet de linzen af en doe ze bij de groenten.

0,1 l Kippenbouillon
5

Kruid met peper en zout en schenk de bouillon erbij.

2 uien
6

Snijd de uien fijn en bak ze in een pan met boter.

2 el suiker, 1 linke scheut balsamicoazijn
7

Voeg een snuif suiker en een scheut balsamico toe. Laat de uien karamelliseren.

600 g kalfslever, 4 el bloem
8

Kruid de stukken lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in boter.

40 g boter, 2 pakjes Linzen (van 380 gr), 40 g parmezaan
9

Roer de boter door de linzen en rasp de parmezaan erbij. Kruid met peper en zout.

10

Serveer de gebakken lever met de zoetzure uien en de linzen.