Instructies
4 personen
400 g Rabarber
1
Spoel de rabarber onder koud water, schil hem en snijd hem in stukken.
2 appels, 1 el maïzena, 20 g gember
2
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Meng de appel en de rabarber in een mengkom met de maïzena en rasp er de gember bij.
100 g kristalsuiker, 1 klontje boter
3
Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de rabarber en de appel in aan. Voeg de suiker eraan toe. Laat het fruit plat stoven, tot het meeste vocht verdampt is en je een stevige compote overhoudt. Laat de compote nadien even afkoelen.
125 g boter
4
Laat de boter smelten in een pannetje of gebruik heel malse boter.
125 g zandkoekjes, 125 g amandelpoeder
5
Verkruimel de koekjes en meng ze met een snuif grof zout en het amandelpoeder onder de boter. Meng het mengsel tot een stevig deeg.
6
Bedek een springvorm met wat bakpapier en verdeel het koekjesbeslag over de bodem. Duw alles goed aan en laat de bodem opstijven in de koelkast.
250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker, 1 limoen
7
Doe de ricotta met de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in een kom en roer alles onder elkaar. Rasp er de schil van een limoen bij.
1 el maïzena
8
Los de maïzena op in een beetje water en voeg het toe.
9
Haal de koekjesbodem uit de koelkast en giet het kaasmengsel op de bodem. Neem de afgekoelde compote en verdeel ze mooi over en in het kaasmengsel. Bak de kaastaart 70 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C en laat ze nadien afkoelen.
20 g bloemsuiker
10