Instructies

4 personen

De pico de gallo

4 tomaten
1

Emondeer de tomaten (zie tip). Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

TIPOm een tomaat te ontvellen of emonderen, maak je bovenaan een kruisje met een scherp mes. Je dompelt de tomaat in kokend water en legt ze dan in koud water. Nu kun je de tomaat gemakkelijk pellen.
1 Sjalotten
2

Pel en snipper de sjalot. Meng ze met de tomaat.

1 teentje Look
3

Kneus en pel de knoflook. Plet het teentje en doe het bij de tomaten.

0,5 groene paprika's
4

Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

1 jalapenopeper
5

Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd het ook fijn. Doe de paprika en het pepertje bij de tomaten.

0,25 bosjes koriander, zout, olijfolie, 0,5 limoenen
6

Snipper de koriander en schep hem door de pico de gallo. Kruid met een snuif zout. Voeg een flinke scheut olijfolie en het sap van de limoen toe.

20 gamba's
7

Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal. Zet al een pan klaar op het vuur zodat ze goed heet wordt.

De guacamole

2 avocado's
8

Pel de avocado’s, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de hakmolen.

olijfolie, 0,5 teentjes Look, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, zout, 0,5 limoenen
9

Doe er een scheut olijfolie en de gepelde knoflook bij. Kruid met een snuif cayennepeper, een snuif gerookt paprikapoeder en een snuif zout. Pers er de limoen bij uit en mix tot guacamole.

Afwerken en serveren

peper
10

Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de gamba’s kort en krachtig aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

handvol nachochips, koriander
11

Schep de guacemole in een grote schaal en wrijf wat open. Leg er de gebakken gamba’s op. Lepel er de pico de gallo over en werk af met gecrushte nachochips en korianderpluksels.