Instructies

4 personen
400 g kerstomaten
1

Breng een pot water aan de kook en dompel de kerstomaatjes enkele seconden onder. Spoel de tomaatjes in ijswater, pel ze en bewaar ze in een kom.

0,1 l olijfolie, 4 el balsamicoazijn, 1 limoen, zwarte peper, grof zout
2

Voeg de olijfolie, het balsamicoazijn en de zeste en het sap van de limoen toe. Kruid met peper en grof zout en laat de tomaatjes even marineren.

1 bosje Rucola
3

Kuis en was de rucola en laat hem uitlekken in een zeef.

1 bakje Zongedroogde tomaten, 60 g parmezaan, 50 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, zwarte peper, zout, 1 tl Tomatenpuree
4

Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender en voeg er de parmezaan, de pijnboompitjes, de look en de olijfolie aan toe. Mix het geheel tot een gladde pesto en kruid met peper en zout.

TIPVoeg de tomatenpuree toe voor een mooie rode kleur.
1 een klont boter, 600 g dorade royale
5

Laat de boter smelten in een pan. Kruid de vis met peper en zout en maak enkele inkepingen in het vel met je mes. Leg de vis met het vel in de hete boter en bak de vis goudbruin.

TIPDe vis krult op wanneer die met hitte in contact komt. Duw de vis zachtjes in de pan met een spatel om dit te voorkomen. vis aan te drukken wanneer ze net in de pan ligt.
800 g Loskokende aardappelen
6

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.

1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie, zout
7

Voeg de pesto, de dooier, de melk en de olijfolie toe aan de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met zout.

8

Schep wat pestopuree op een bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Werk af met de gemarineerde kerstomaatjes, de rucola en wat parmezaanschilfers.