Kruid de aardappelen met een snuif korianderpoeder, kurkumapoeder, een draai van de pepermolen en wat zout.
8
Giet de boerenkool af en stoof mee aan. Roer alles goed om.
9
Neem een springvorm en bedek de bodem met een vel bakpapier. Span de ring errond.
lightbulb_outline
TIPZorg dat de diameter van het bakpapier groter is dan de diameter van de springvorm. Zo kan je de frittata achteraf makkelijk ontvormen en serveren.
10
Stort de groenten en aardappelen in de springvorm.
8 eieren, zout, peper
11
Kluts de eieren door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
12
Giet het eiermengsel over de groenten en schuif de springvorm in de voorverwarmde oven op 180°C. Bak de frittata 25 minuten.
De salade met mosterdvinaigrette
1 el mosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje slaolie
13
Klop de mosterd met een scheut azijn en wat slaolie los in een kom.
14
Voeg een scheutje water toe en roer nog eens goed.
15
Snijd de andere helft van de boerenkool fijn en doe ze in de kom bij de vinaigrette.
16
Verhit een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
150 g cashewnoten, 1 el kristalsuiker
17
Snijd de cashewnoten in stukken en grill ze in de pan. Strooi er een beetje suiker over. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
75 g gedroogde cranberries, 200 g feta
18
Doe de cranberries bij de boerenkool in de kom. Brokkel er de fetakaas over en voeg ook de gegrilde cashewnoten toe. Meng alles voorzichtig onder elkaar.
De afwerking
19
Haal de frittata uit de oven. Snijd met een scherp mesje langs de rand van de vorm en haal de vorm eraf.
20
Presenteer de frittata in z’n geheel en schik de salade van boerenkool erbovenop. Smakelijk!