Schik de verse ansjovisfilets naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel de visjes met citroensap en olijfolie van topkwaliteit. Kruid met peper en grof zout.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de look. Rasp de teen bij de ansjovis.
0,25 bosjes platte peterselie
5
Hak de peterselie fijn. Strooi de snippers over de ansjovis. Laat de filets even marineren.
1 rode paprika
6
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de groente in grove stukken.
Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Meng de groenten onder elkaar in een tweede ovenschaal en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Breng verder op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gemarineerde groenten op de hete BBQ en laat ze nadien een beetje lauw worden.
lightbulb_outline
TIPLaat de stukken paprika net iets langer op de barbecue liggen, zodat ze goed garen.
1 foccacia
9
Snijd de focaccia in stukken. Bak op ongeveer 5 minuten krokant in de voorverwarmde oven.