Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2

Verwarm de barbecue.

8 ansjovisfilets, peper, grof zout, olijfolie, 0,5 citroenen
3

Schik de verse ansjovisfilets naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel de visjes met citroensap en olijfolie van topkwaliteit. Kruid met peper en grof zout.

1 teentje Look
4

Kneus en pel de look. Rasp de teen bij de ansjovis.

0,25 bosjes platte peterselie
5

Hak de peterselie fijn. Strooi de snippers over de ansjovis. Laat de filets even marineren.

1 rode paprika
6

Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de groente in grove stukken.

1 courgette, olijfolie, peper, grof zout, Provençaalse kruiden
7

Snijd de courgette met behulp van een mandoline in fijne lange plakjes. Meng de groenten onder elkaar in een tweede ovenschaal en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Breng verder op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.

8

Gril de gemarineerde groenten op de hete BBQ en laat ze nadien een beetje lauw worden.

TIPLaat de stukken paprika net iets langer op de barbecue liggen, zodat ze goed garen.
1 foccacia
9

Snijd de focaccia in stukken. Bak op ongeveer 5 minuten krokant in de voorverwarmde oven.

De olijventapenade

2 el Zwarte olijven, 0,25 bosjes platte peterselie, 0,25 citroenen, olijfolie, cayennepeper
10

Doe de olijven met de peterselie en het citroensap in de blender. Besprenkel met olijfolie en kruid met cayennepeper.

11

Mix tot tapenade.

Afwerken en serveren

olijfolie, balsamicoazijn
12

Haal de gegrilde groenten erbij en besprenkel ze met wat extra olijfolie en balsamicoazijn.

13

Smeer de geroosterde stukken focaccia in met de olijventapenade. Leg er een flinke laag gegrilde groenten bovenop.

1 bol Mozzarella
14

Verdeel de gemarineerde ansjovisfilets over de groenten. Breek de mozzarella in stukken en verdeel ze over de stukken toast.

basilicum
15

Werk het geheel af met enkele blaadjes basilicum.