Instructies

4 personen

Voor het flatbread

200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 180 g Griekse yoghurt, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
1

Doe de bloem met het bakpoeder, de yoghurt, een flinke snuif zout en een scheutje olijfolie in een kom en meng alles tot een elastisch deeg.

2

Laat even kneden, dek het deeg af en laat het 25 minuten rusten.

Voor de salade en avocadocrème

3

Vul een kom met ijswater.

1 Koolrabi, 1 komkommer
4

Snijd de koolrabi en de buitenkanten van de komkommer in fijne julienne en bewaar ze op ijswater.

1 rode ui
5

Snijd de rode ui in fijne reepjes en doe ze erbij.

1 avocado, 125 g geitenkaas
6

Pel de avocado en doe hem met de geitenkaas in een kom en prak alles met een vork.

1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen (het sap), 1 snuifje cayennepeper, 2 tl mierikswortel pasta
7

Voeg er een scheutje olijfolie, het sap van een halve limoen, peper en zout, een snuif cayennepeper en de mierikswortelpasta aan toe en meng alles.

Flatbread bakken

8

Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw ze een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.

9

Rol de flatbreads dun uit en bak ze in boter op beide kanten. Laat de broodjes uitlekken op keukenrol.

Afwerking

1 Granny Smith
10

Snijd de appel in staafjes en meng ze onder de rest van de groenten.

1 scheutje wittewijnazijn, 1 scheutje olijfolie
11

Breng de salade op smaak met olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout.

koriander, crispy chili-olie
12

Leg een flatbread op een bord en schep er wat van de avocadocrème op. Verdeel er wat van de salade over en werk af met enkele pluksels koriander en crispy chili-olie.