Instructies
4 personen
Voor het deeg
210 g boter, 420 g bloem, 30 g kristalsuiker
1
Doe de malse boter, de bloem, de suiker en het zout voor het gistdeeg in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak.
80 ml melk, 18 g gist
2
Laat de melk lauw worden in een steelpannetje (zeker niet te warm!) en los de gist erin op.
1 ei
3
Voeg de melk met de gist toe aan het deeg, voeg het ei eraan toe en laat de machine nog even draaien tot je een egaal beslag hebt.
TIPJe kunt het deeg ook even in vershoudfolie wikkelen en even laten opstijven in de koelkast, zo is het deeg makkelijker bewerkbaar.
4
Neem een taartvorm, bedek hem met een laagje gesmolten boter en bestuif hem met bloem. Rol het deeg dun uit en bekleed de taartvorm met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg. Zet de taartvorm met het deeg even in de diepvries
Voor de vulling
1 eierdooier, 100 ml melk, 20 g kristalsuiker, 10 g puddingpoeder
5
Doe de melk met de dooier, de suiker en het puddingpoeder in een steelpan en warm het geheel al roerend met een garde op tot je een licht gebonden pudding hebt. Laat de pudding even afkoelen.
2 eieren, 0,2 l kokosmelk, 30 g bloem, 30 g kristalsuiker
6
Doe de kokosmelk in een kom en voeg er een heel ei aan toe. Splits het andere ei en doe de dooier bij de kokosmelk. Voeg er de bloem en de suiker aan toe en mix het geheel met een staafmixer.
7
Schep de pudding bij het beslag en mix alles nog een keer. Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g ananas
8
Laat de schijven ananas even uitlekken in een zeefje en hak het vruchtvlees fijn. Schep de ananas in de taartbodem. Zet de taart voor de gemakkelijkheid al in de oven vooraleer je het flanbeslag uit de maatbeker in de taartvorm giet. Dit voorkomt morsen onderweg.
9