Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2,5 dl melk, 120 g kristalsuiker
2
Doe de melk in een steelpan en voeg er suiker aan toe.
1 vanillestokje
3
Snijd het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
1 citroen, 1 appelsien, 110 g semola
4
Doe de zeste van de citroen en de sinaasappel bij de melk en breng aan de kook. Voeg de semolina eraan toe en laat het geheel enkele minuten al roerend koken tot je een dikke pap bekomt.
250 g ricotta, 1 ei
5
Zet het vuur uit en meng de ricotta en het ei onder het beslag. Laat het beslag even afkoelen en schep het in een spuitzak.
100 g boter, 1 pakje filodeeg
6
Laat de boter smelten. Strijk een vel filodeeg in met de gesmolten boter. Plooi het vel dubbel in de breedte en strijk het weer in met boter. Plooi vervolgens het vel opnieuw dubbel en strijk opnieuw in met boter.
7
Spuit een klein torentje vulling in de hoek van het deeg en plooi zodat er bovenaan het deeg een driehoekje ontstaat. Strijk de onderkant van het deeg in met boter en rol zo van hoek tot hoek verder totdat je een volledig geplooid driehoekje bekomt. Bekijk de video vanaf 6'24" voor meer verduidelijking.
26 g kristalsuiker
8
Leg de gevulde driehoekvormige pakketjes op een ovenplaat en strijk ze nog eens in met gesmolten boter. Strooi er vervolgens wat suiker over.
9
Schuif de bakplaat 40 minuten in de oven tot het filodeeg mooi krokant is.
200 g donkere chocolade, 0,1 l Room, 1 scheutje amaretto
10
Giet de room in een steelpannetje en doe de stukjes chocolade erin. Voeg er vervolgens een scheutje amaretto aan toe en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Roer tot je een gebonden chocoladesaus krijgt.
2 el bloemsuiker
11