Instructies

4 personen

De falafel

250 g gedroogde kikkererwten
1

Zet de kikkererwten vooraf een nacht te weken, zodat ze helemaal gebruiksklaar zijn wanneer je aan de slag gaat. Laat ze nu goed uitlekken.

1 rode ui
2

Pel de rode ui en snipper fijn. Voeg de helft van de ui toe aan de kikkererwten. Hou de andere helft langs de kant voor de salade.

1 teentje Look, 0,5 chilipeper
3

Pel en kneus de knoflook. Snijd de chilipeper fijn en voeg beide toe aan de kikkererwten.

koriander, peterselie, Munt
4

Hak de koriander, de peterselie en de munt fijn en voeg toe.

1 scheutje sesamolie, paprikapoeder, cayennepeper, komijn
5

Voeg een scheutje sesamolie toe en kruid af met wat zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Mix alle ingrediënten met de blender.

De salade

6

Neem een mengschaal en voeg er de andere helft van de rode ui aan toe.

0,5 komkommers
7

Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.

0,5 spitskool
8

Verwijder het hart van de spitskool en snijd in fijne reepjes. Voeg samen met de komkommer toe aan de rode ui.

koriander, peterselie, Munt, 1 scheutje Witte wijnazijn, zout, peper
9

Voeg de groene kruiden toe en besprenkel alles met wat olijfolie en azijn. Kruid af met wat zout en peper van de molen.

Afwerken en serveren

250 g Yoghurt, 1 tl tahini, 1 limoen, 1 tl sriracha, komijn, paprikapoeder, zout
10

Voeg de tahin, het sap van de limoen en sriracha bij de yoghurt. Kruid af met wat komijn en paprikapoeder. Roer alles goed om.

11

Draai de falafel tot balletjes en bak in het frituurvet tot ze krokant zijn. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

4 pitabroodjes
12

Gril de pitabroodjes in de oven.

13

Snijd het topje van het broodje. Vul de pita met een lepeltje van de yoghurtsaus, wat salade en de gefrituurde falafelballetjes. Smullen maar!