Instructies

4 personen

Voorbereiding

3 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk) (2 gram per blaadje), 3 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk) (2 gram per blaadje)
1

Laat de gelatineblaadjes voor de panna cotta en de gelei weken in aparte potten met koud water.

De panna cotta

0,5 l Room, 0,1 l melk, 120 g suiker, 2 el oploskoffie, 1 vanillestokje
2

Breng de room met de melk, de suiker, de oploskoffie en de zaadjes van de vanillepeul aan de kook.

3

Knijp de gelatineblaadjes voor de panna cotta uit en los ze op in de warme room.

4

Giet de room in panna cotta vormen en laat hem 2 uur opstijven in de koelkast.

De amarettogelei en speculaascrumble

5

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

0,1 l amaretto, 0,1 l Water, 50 g suiker
6

Breng de amaretto met het water en de suiker aan de kook en los er de rest van de gelatineblaadjes in op.

7

Giet de amaretto in een dunne laag uit in een bakplaat en laat hem opstijven in de koelkast.

50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 1 snuifje zout, 1 el speculaaskruiden, 50 g boter
8

Meng de bloem met de boter, de suiker en het amandelpoeder. Voeg er een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.

9

Verkruimel het beslag tussen je handen en bak de crumble 25 minuten in de oven. Laat de crumble daarna afkoelen.

Afwerking

10

Prak de opgesteven gelei met een vork.

11

Snijd de randen van de panna cotta los. Dompel de vormen daarna in heet water en draai ze om op een bord. Laat de panna cotta uit de vorm glijden.

12

Werk af met wat van de fijngehakte gelei en speculaascrumble.