Instructies
4 personen
De mosselen
2.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water en maak ze goed schoon.
2 ajuinen
2
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve ringen.
3 stengels selder
3
Spoel de selder en snijd hem in stukken.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de uien en de selder kort aan.
3 takjes tijm, 5 blaadje laurier, peper, 1 scheutje witte wijn
5
Doe er de mosselen bij. Kruid met tijm, laurier en peper. Giet er een flinke scheut witte wijn bij.
6
Zet een deksel op de pan en laat de mosselen garen op een laag vuur. Schud af en toe op.
7
Haal de pan van het vuur als de mosselen open zijn.
8
Haal de mosselen uit de pan. Zeef de mosseljus. Houd het vocht bij om te gebruiken in een soep of ander gerecht. Vries de jus eventueel in.
9
Haal de mosselen uit de schelp.
Witte wijnazijn
10
Besprenkel de mosselen met een beetje olie en azijn. Laat ze afkoelen in de koelkast.
2 paprika's
11
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).
12
Snijd de mosselgroenten fijn.
13
Doe de mosselgroenten bij de paprikabrunoise.
50 g Zongedroogde tomaten
14
Hak de zongedroogde tomaten fijn. Doe ze bij de groenten.
1 blik bonen, 2 blikje maïs
15
Giet de zwarte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Doe hetzelfde met de maïs.
fajita kruidenmix, zout
16
Doe de bonen en de maïs bij de groenten. Meng de groenten met een scheutje olijfolie en wat azijn. Kruid met fajita kruidenmix en zout.
De guacamole
2 avocado's
17
Pel de avocado’s en verwijder de pit.
olijfolie, 0,5 citroenen, zout, cayennepeper
18
Plet het vruchtvlees met een scheutje olijfolie en wat citroensap. Kruid met zout en cayennepeper.
De afwerking
19
Meng de afgekoelde mosselen met de groenten.
8 tortilla's
20
Vouw een tortillavel 2 cm naar binnen en rol tot een hoorntje. Zet het recht in een glas.
4 el Zure room, koriander
21