Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 210°C.
100 g boter, 1 dl Water, 0,5 dl melk
2
Doe de boter, de melk en het water in een kookpot en laat smelten op het vuur.
175 g bloem, 1 snuifje zout
3
Meet de juiste hoeveelheid bloem af en doe er een snuif zout bij.
1 ei, 1 scheutje melk
4
Breek een ei en vang het eigeel op in een kom. Voeg er een scheut melk aan toe en roer het los tot een mooi mengsel.
5
Doe ongeveer een eetlepel van de bloem bij de gesmolten boter op het vuur tot er een pap ontstaat. Doe er dan de rest van de bloem bij zodat je een mooi beslag bekomt. Laat goed drogen op het vuur.
5 eieren
6
Stort het beslag in de mengkom van de keukenmachine, zet de ‘K’ erop en laat draaien. Breek er een ei in los en laat verder draaien. Breek het volgende ei er pas in als het beslag weer droger is en opnieuw één geheel vormt. Ga zo door tot de 5 eieren in het beslag zitten.
olijfolie, amandelschilfers, 1 el kristalsuiker
7
Zet een steelpannetje met een likje olijfolie op het vuur. Doe er wat amandelschilfers in en laat ze licht kleuren. Doe er op het einde nog wat suiker over en laat ze nog even licht karameliseren op het vuur. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
8
Doe het soezendeeg in een spuitzak en spuit reepjes deeg op een ovenschaal. Smeer de reepjes in met het mengsel van eigeel en melk.
9
Zet de soezen ongeveer 15 minuten in de oven.
0,5 l Room, 30 g bloemsuiker
10
Giet de room in een kom en voeg er 30 g bloemsuiker aan toe. Doe er de zaadjes van het vanillestokje bij. Klop de room op tot je een mooie slagroom bekomt. Doe de room in een spuitzak.
11
Zet de ovendeur na 15 minuten bakken open, zodat de soezen nog 3 minuten in de oven kunnen rusten. Zo voorkom je dat ze zouden inzakken.
12
Haal ze na de 3 minuten uit de oven om af te koelen.
1 bakje aardbeien
13
Snijd intussen het kroontje van de aardbeien en snijd ze in kwartjes.
TIPWas de aardbeien steeds met het kroontje om te voorkomen dat ze al het vocht gaan opnemen.
40 g bloemsuiker, 1 scheutje Cointreau
14
Doe de kwartjes aardbei in een kom en bestuif met wat bloemsuiker. Voeg er nog een scheutje Cointreau aan toe.
muntblaadjes
15