Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
1 el donkerbruine suiker, 1 el grof zout, 1 el gedroogde oregano, 1 el rozemarijn, 1 el Lookpoeder, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el gemalen venkelzaad, 1 el komijn, 1 el currypoeder
2
Doe de bruine suiker in de mengkom, gevolgd door het grof zout, oregano, rozemarijn, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, gemalen venkelzaad, komijn en currypoeder. Meng de kruiden onder elkaar tot de ‘rub’.
1.000 g lamsschouders, olijfolie
3
Leg de lamsschouder in een braadslede, smeer hem aan beide kanten in met olijfolie en vervolgens de ‘rub’ (het kruidenmengsel).
0,2 l appelsap
4
Giet het appelsap rond het vlees in de braadslede, verpak hem met aluminiumfolie en schuif de braadslede minstens 2 tot 3 uur de oven in.
1 scheutje azijn, 1 el bloemsuiker, 1 el kurkuma
5
Meng een scheut azijn met de bloemsuiker, kurkuma en gemalen venkelzaad in een mengkom. Voeg er een scheut water aan toe.
0,5 spitskool, peper, zout
6
Snijd de spitskool fijn en leg deze in de marinade. Breng op smaak met peper en zout.
1 aubergine, olijfolie, peper, zout
7
Laat een scheut olijfolie verwarmen in de pan. Snijd de aubergine in blokjes en stoof ze aan in de hete olie. Kruid de blokjes met peper en zout.
2 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, 1 el sriracha, 0,5 teentjes Look
8
Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, de sriracha en het geraspte teentje look. Zet vervolgens even aan de kant.
1 scheutje ketjap, sesamolie, 1 een flinke eetlepel witte sesamzaadjes
9
Blus de aubergines met de ketjap en de sesamolie. Voeg er ook witte sesamzaadjes aan toe.
appelsap
10
Haal het vlees uit de oven en giet er een extra scheutje appelsap bij.
11
Haal het vlees van het been, trek het vlees uit elkaar en haal grondig door de kruiden.
12
Leg het vlees op een wrap, gevolgd door de gemarineerde spitskool, de gestoofde aubergine en een lepel van de looksaus.
13