Instructies

4 personen

De dumplings

4 eendenbouten
1

Verwarm de oven voor tot 160 °C. Leg de eendenbouten in een ovenschaal en warm ze op in de voorverwarmde oven.

Ad door Albert Heijn
Stoofpan met glazen deksel en stoominzet (thumbnail)Stoofpan met glazen deksel en stoominzet
Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost stoofpan met glazen deksel en stoominzet!
50 g gemberwortelen, 1 Sjalotten, 1 chilipeper, 3 teentjes Look
2

Schil de gember en snijd hem in stukken. Pel de sjalot en snijd grof. Snijd de chilipeper in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de gember, sjalot, chilipeper en knoflook in de hakmolen en mix.

bakolie
3

Verwarm een scheut olie in een pan. Stoof het mengsel wat aan.

4

Pluk het vlees van de eendenbouten en doe het bij het gestoofde mengsel. Giet er wat van het gesmolten eendenvet bij en voeg er een klein scheutje water aan toe.

4 el honing, 2 el hoisinsaus
5

Doe de honing en de hoisinsaus bij het mengsel en laat even mee stoven.

6

Mix alles fijn in de hakmolen.

7

Breng een kookpot water aan de kook. Zet er een stoommandje boven.

1 pak dumplingvellen
8

Leg een theelepel vulling op een dumplingvel. Strijk met een kookpenseel de randen in met water. Vouw het vel dicht tot een half maantje en duw de lucht er zo goed mogelijk uit.

9

Stoom de dumplings gaar in het stoommandje.

De dipsaus

1 el zoete chilisaus, 1 een toefje wasabi, 3 el sojasaus, 2 cm gemberwortelen
10

Meng de sweet chilisaus met wasabi en sojasaus. Rasp er de gember bij.

0,33 limoenen
11

Pers de limoen bij de saus.

Afwerken en serveren

0,5 bosjes lente-uien, sesamzaadjes
12

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan. Snipper het groen van de lente-uien.

13

Serveer de dumplings met gesnipperde lente-uien, geroosterde sesamzaadjes en de pikante dipsaus.