Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
boter, bloem
2
Vet de taartvorm in met boter en verdeel er vervolgens een beetje bloem over. Zorg dat er voldoende bloem blijft kleven en schud er het overtollige bloem uit.
1 vel bladerdeeg
3
Snijd het bladerdeeg op maat en plaats het vel in de vorm. Druk het deeg zorgvuldig aan. Schuif de beklede bakvorm even aan de kant.
Het beslag
2 eieren, 125 g kristalsuiker
4
Breek de eieren en klop ze los met de suiker.
200 g boter
5
Meng er de malse boter in klontjes onder.
130 g bloemsuiker, 130 g amandelpoeder, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout, 180 g bloem
6
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, het amandelextract, een snuifje zout en de bloem onder elkaar in een aparte mengkom.
125 ml melk
7
Giet de melk bij het mengsel van de eieren en boter.
1 vanillestokje
8
Doe de droge ingrediënten lepel per lepel bij het mengsel. Voeg er eventueel de zaadjes van een vanillestokje aan toe. Klop het geheel goed onder elkaar.
9
Stort het beslag uit op de bodem van bladerdeeg en verberg vervolgens de boon in het beslag.
1 vel bladerdeeg
10
Rol het tweede stuk bladerdeeg uit en leg het bovenop het beslag.
11
Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen.
2 eierdooiers, 1 scheutje melk
12
Meng de eierdooiers met een beetje melk.
13
Maak enkele inkepingen met een mes in de taart en bestrijk de bovenkant van de taart rijkelijk met het mengsel van ei en melk.
14
Schuif de taart gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.
15