Instructies
4 personen
1 broccoli, olijfolie
1
Snijd de broccoli in roosjes en houd ze even apart. Snijd de stengel van de broccoli in grote stukken. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof er de stukken stengel in aan.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 20 g gember, 1 el groene currypasta
2
Snijd de look, de ui en de gember grof. Voeg ze samen toe aan de broccolistengel. Voeg de currypasta eraan toe en laat even stoven.
50 g rijst, 1 blik kokosmelk
3
Voeg de rijst eraan toe, gevolgd door de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.
1 snuifje bicarbonaat, 1 bosje basilicum, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes Munt, spinazie
4
Breng een pot water aan de kook en voeg er wat bicarbonaat aan toe. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pluk de blaadjes van de munt, de koriander en de basilicum en hou er deel van apart om het gerecht mee af te werken. Kook de spinazie en de groene kruiden kort maar hevig af in het water met bicarbonaat. Schep de groene kruiden uit het water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Giet het water waarin de kruiden gekookt hebben niet meteen weg.
1 courgette, 4 boksoi
5
Snijd de courgette in schuine stukken en snijd de boksoi in vier of in twee (afhankelijk van de grootte).
100 g Sugar snaps
6
Kook de broccoliroosjes in het water waar de groene kruiden in gekookt werden. Voeg er vervolgens de sugar snaps ( of mange tous ) en de reepjes courgette aan toe.
7
Schep de broccoli met de rijst, de kokosmelk en de curry in de pot van de blender en voeg er de groene kruiden aan toe. Mix het geheel tot een gladde saus.
8
Voeg de boksoi toe aan de rest van de groenten, kook hem nog heel even mee en haal alle groenten uit het water.
9