Instructies

4 personen
1 el sticky rice, 1 snuifje chiliflakes
1

Laat een pan heet worden en rooster de rijst goudbruin in de pan. Laat even bakken en voeg op het einde de chiliflakes kort toe aan de rijst.

1 el Vissaus, 1 el oestersaus, 1 el palmsuiker, 0,5 limoenen, 800 g Onglet
2

Meng in een kommetje een eetlepel vissaus met een eetlepel oestersaus, een eetlepel palmsuiker en het sap van een halve limoen. Wrijf het vlees in met de marinade, kruid met wat peper en laat het even marineren.

400 g prinsessenboontjes
3

Breng een potje gezouten water aan de kook, kuis de boontjes en kook ze kort in het gezouten water. Spoel ze nadien onder koud water.

4

Schep de rijst en de chiliflakes in een vijzel en wrijf hem tot poeder.

1 el tandoori-pasta, 3 el Vissaus, 1 limoen, 1 el palmsuiker, 2 el rijstazijn, 2 el sojasaus
5

Voeg de tamarindepasta, de rijstazijn, de sojasaus, de vissaus, het sap van de limoen en de palmsuiker toe en meng alles grondig onder elkaar.

1 Sjalotten, koriander, 0,5 bosjes lente-uien
6

Pel de sjalot, snipper ze fijn en meng ze onder het sausje. Snipper wat koriander en wat lente-ui fijn en voeg ze toe, gevolgd door een scheutje water.

1 komkommer
7

Snijd de komkommer in de lengte in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Schep de komkommer en de boontjes in een kom.

1 Sjalotten, 1 chilipeper
8

Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Snijd de chilipeper fijn en voeg de helft ervan bij de salade. Doe de rest van de chili bij het sausje.

2 el Vissaus, 1 el palmsuiker, 1 limoen
9

Voeg de vissaus, het sap van de limoen en de palmsuiker toe aan de salade en meng alles goed onder elkaar.

10

Laat de grillpan opwarmen en gril er het vlees in.

2 kropslaharten
11

Snijd de bladeren van de kropsla en verdeel ze over een groot bord. Schep de rest van de salade over de blaadjes sla. Haal het vlees van de grill en snij het in dunne plakken. Verdeel de plakjes vlees over de koude salade. Schep het sausje in een kommetje en serveer het erbij.