Instructies
4 personen
De relish van augurk
1 rode paprika
1
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd hem in fijne blokjes (brunoise).
4 zoete augurken
2
Snijd de augurken in brunoise.
0,5 chilipeper
3
Snipper de chilipeper fijn.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin
5
Pel in ui-snipper.
1 el mosterdzaad, 2 tl kappertjes
6
Stoof de ui in de boter. Voeg er het mosterdzaad en de kappertjes aan toe.
1 el bloem
7
Strooi bloem over de ui (‘saingeren’). Roer om en laat even meestoven zodat de bloemsmaak verdwijnt.
0,1 l Water, 0,1 l dragonazijn
8
Blus met water en azijn. Roer om en laat binden.
1 el bloemsuiker
9
Roer er de bloemsuiker door.
10
Doe de augurken, paprika’s en chili bij de bereiding.
1 bosje krulpeterselie
11
Snipper de peterselie fijn en roer hem door de relish.
12
Laat de relish volledig afkoelen in de koelkast.
TIPJe kunt de relish bewaren in schone bokalen. Lekker bij een bordje kaas, loempia’s of een plak paté.
De croque
13
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
14
Snijd dikke sneden brood.
4 sneetjes rauwe ham, 200 g Belgische kaas
15
Beleg de sneden brood met ham en plakken kaas.
16
Smelt een klontje boter in een pan.
17
Bak de croques aan beide kanten.
18
Leg de croques in een ovenschaal en laat 5 minuten verder garen in de oven tot de kaas gesmolten is.
Afwerken en serveren
olijfolie, azijn, peper, zout
19
Meng de salade met een likje olijfolie en wat azijn. Kruid met peper en zout.
20