Instructies
4 personen
De tomatensaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en stoof met de ui.
1 tl sambal, 40 g Tomatenpuree, Provençaalse kruiden
4
Voeg er de sambal en de tomatenpuree aan toe. Kruid met een flinke snuif Provençaalse kruiden en laat stoven.
800 g Tomatenblokjes, zout, kristalsuiker
5
Giet er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met een snuifje suiker en een snuifje zout.
6
Zet een deksel op de kookpot en laat de tomatensaus sudderen op een laag vuur.
7
Verwarm de croquemachine.
De croque met blauwe kaas en perzik
1 roggebrood
8
Snijd het roggebrood in dikke sneden. Besprenkel de boterhammen met een likje olijfolie.
200 g blauwe kaas
9
Snijd de blauwe kaas in stukken en beleg het brood ermee.
2 perziken
10
Snijd de perzik in plakjes en leg ze op de kaas.
basilicum, dragon
11
Leg er enkele blaadjes basilicum en dragon op. Doe er wat olijfolie op en leg er een tweede snee brood op.
12
Grill in de croquemachine.
De croque diavola
1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
13
Snijd het Marokkaans brood eerst in twee. De andere helft is voor de croque puttanesca. Snijd het dan overlangs open.
14
Beleg beide helften met tomatensaus.
200 g salami, 1 bol Mozzarella, peper
15
Beleg met pikante salami (of chorizo). Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salami. Kruid met peper. Sprenkel er wat olijfolie over.
16
Bak de croque in de croquemachine.
0,5 bosjes Rucola
17
Snijd in stukken en serveer met wat rucola en een likje olijfolie.
De croque puttanesca
18
Snijd de tweede helft van het Marokkaans brood open en beleg met tomatensaus.
60 g Zwarte olijven, 2 el kappertjes, 1 blikje Ansjovis, 0,5 bosjes Rucola, 150 g Parmezaanse kaas
19
Leg er olijven, kappertjes, ansjovis en wat rucola op. Kruid met Provençaalse kruiden. Rasp er de parmezaan over.
20
Bak de croque in de croquemachine.
21