Instructies
4 personen
500 g boschampignons (400 g + 100 g extra)
1
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken. Bak ze in een pan met boter.
1 ui, 2 teentjes Look, krulpeterselie
2
Snijd de ui, de look en de peterselie fijn en voeg ze toe.
1 tl truffeltapenade, 1 scheutje balsamico
3
Kruid met peper en zout en voeg er een koffielepel truffeltapenade en een scheutje balsamico aan toe.
200 g spinazie, 1 teentje Look
4
Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof de spinazie in boter en kruid met peper en zout. Prik de look op een vork en roer ermee door de spinazie.
5
Mix de champignons kort in de blender.
Zuurdesembrood
6
Schep een laag duxelles van champignons op een snee brood en schep er wat gestoofde spinazie op.
200 g kaas (Cantal)
7
Leg enkele plakjes kaas op de spinazie en dek af met een nieuwe snee brood.
8
Sprenkel olijfolie over het brood en rooster de croque in een paninigrill.
4 eieren
9
Bak intussen de spiegeleieren en de rest van de champignons. Kruid met peper en zout.
kervel, 50 g mosterdsla, peterselie, dragon
10
Maak een kruidensalade met wat kervel, mosterdsla, fijngesneden peterselie en dragon. Meng alles met wat olijfolie, azijn, peper en zout.
11