Instructies

4 personen
500 g boschampignons (400 g + 100 g extra)
1

Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken. Bak ze in een pan met boter.

1 ui, 2 teentjes Look, krulpeterselie
2

Snijd de ui, de look en de peterselie fijn en voeg ze toe.

1 tl truffeltapenade, 1 scheutje balsamico
3

Kruid met peper en zout en voeg er een koffielepel truffeltapenade en een scheutje balsamico aan toe.

200 g spinazie, 1 teentje Look
4

Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof de spinazie in boter en kruid met peper en zout. Prik de look op een vork en roer ermee door de spinazie.

5

Mix de champignons kort in de blender.

Zuurdesembrood
6

Schep een laag duxelles van champignons op een snee brood en schep er wat gestoofde spinazie op.

200 g kaas (Cantal)
7

Leg enkele plakjes kaas op de spinazie en dek af met een nieuwe snee brood.

8

Sprenkel olijfolie over het brood en rooster de croque in een paninigrill.

4 eieren
9

Bak intussen de spiegeleieren en de rest van de champignons. Kruid met peper en zout.

kervel, 50 g mosterdsla, peterselie, dragon
10

Maak een kruidensalade met wat kervel, mosterdsla, fijngesneden peterselie en dragon. Meng alles met wat olijfolie, azijn, peper en zout.

11

Schep de croque op een bord en werk af met de kruidensalade, een spiegelei en de gebakken champignons.