Instructies

4 personen

De bolognesesaus

1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

1 ajuin, 2 stengels selder, 1 Wortel, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
2

Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Snijd de selder in stukken. Schil de wortel en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snijd hem grof.

3

Doe alles in de hakmolen en mix tot pulp.

olijfolie, boter
4

Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan op het vuur.

500 g gemengd gehakt, Provençaalse kruiden
5

Breek het gehakt in kleine stukken en bak het in de pan. Kruid met Provençaalse kruiden.

4 tomaten
6

Snijd de tomaten in stukken.

50 g Tomatenpuree
7

Haal het vlees uit de pan en stoof er de groentemix in aan. Doe er tomatenpuree bij en laat even bakken. Voeg er dan de in blokjes gesneden tomaten aan toe.

1 scheutje witte wijn, 1 snuifje kristalsuiker
8

Bevochtig de saus met een scheut witte wijn. Doe er een snuif suiker bij.

tijm, rozemarijn, laurier, basilicum
9

Bind de laurier, rozemarijn, tijm en basilicum samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de pan.

400 g Tomatenblokjes, gedroogde oregano, zout, paprikapoeder
10

Doe het vlees terug bij de saus en giet er de tomatenblokjes uit blik bij. Spoel het blik me een scheutje water en doe het bij de saus. Kruid met oregano, zout en paprikapoeder.

11

Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.

De croque

1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
12

Snijd het brood in dikke sneden.

boter, 4 plakken ham, 4 plakken kaas
13

Smeer de helft van de boterhammen in met boter. Beleg met ham en kaas. Dek af met een tweede boterham.

14

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de croques aan beide kanten in de pan. Zet de pan 10 minuten in de oven op 180 °C tot de kaas gesmolten is.

basilicumblaadjes
15

Werk de croques af met bolognesesaus en een paar blaadjes basilicum.