Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g bloem, zout
4
Voeg er de bloem en een snuifje zout aan toe.
5
Giet de gesmolten boter erbij.
6
Mix tot een glad beslag.
Voor de chocoladesaus:
7
Smelt een klont boter in de pan.
1 appel
8
Schil de appel, steek er het klokhuis uit en snijd hem in plakken.
4 el suiker (kan ook blonde cassonade zijn)
9
Strooi wat suiker bij de boter en laat karamelliseren.
10
Bak enkele plakken appel in de karamel.
11
Giet een pollepel beslag over de appel.
12
Laat de bovenkant drogen op een zacht vuur en draai de pannenkoek om.
0,05 l calvados
13
Giet er een scheutje Calvados bij en flambeer.
2 el poedersuiker, 4 bolletjes vanille-ijs
14
Werk de pannenkoek af met poedersuiker en een bol vanille-ijs.
0,02 l bruine rum, 100 g donkere chocolade, 0,1 l melk
15
Verwarm de melk met een scheutje rum en laat de chocolade hierin smelten.
20 g boter
16
Voeg er de boter aan toe en roer alles goed onder elkaar.
17
Bak de pannenkoeken in boter.
4 bolletjes vanille-ijs
18
Laat een pannenkoek op een bord glijden, schep er een bol vers roomijs op en werk af met de warme chocoladesaus.