Instructies
4 personen
Kokosijs
400 ml Kokosnoot room, 100 ml Room, 1 vanillestok
1
Verwarm de kokosroom samen met de room en de zaadjes van 1 vanillestok.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
2
Doe de eigelen in een mengkom en roer los met de suiker. Doe er een beetje van de opgewarmde room bij en roer licht om.
3
Doe nu het volledige eimengsel bij de koksroom en laat alles al roerend op het vuur binden. Zorg dat het mengsel niet kookt, want dan zullen de eigelen beginnen schiften. Er bestaat een truc om te kijken wanneer het mengsel voldoende gebonden is voor roomijs. Neem een houten lepel, steek de lepel in het mengsel en trek met je vinger een streep. Druipt de melk nog door de gemaakte streep naar beneden, dan is heeft het nog niet de juiste binding. Blijft de streep mooi intact dan is het mengsel perfect gebonden voor roomijs. Deze truc heet in kokstermen “vanner à la nappe”.
4
Stort het beslag uit in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
5
Eens afgekoeld, kan je ijs draaien in de ijsmachine. Laat ongeveer twintig minuten draaien.
Crêpes Hawaï
40 g boter
6
Smelt de boter in een pannetje.
2 eieren, 0,5 l melk, 40 g witte suiker, 1 een beetje vanille-extract, 1 snuifje zout, 200 g bloem
7
Doe de eieren in de blender met de melk, bloem, een snuif zout, suiker en een beetje vanille-extract. Tot slot mag hier ook nog de gesmolten boter bij. Mix tot een mooi beslag.
0,5 ananas
8
Schil en snijd de ananas in dunne schijfjes en haal vervolgens de kern eruit. Bak drie schijfjes ananas in een pan met wat boter en bestrooi met suiker, zodat ze mooi karameliseren.
9
Giet het pannenkoekenbeslag over de ananasschijven. De anansschijven moeten nog wel zichtbaar blijven, maar er mogen ook geen gaten meer in de pannenkoek te zien zijn. Laat de pannenkoek bakken langs beide kanten.
10