Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf verse groentebouillon maken.
2
Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
De couscoussalade
12 gamba's, 2 dl groentebouillon, 250 g couscous, 1 Wortel, 1 komkommer, 1 Puntpaprika, 1 kerstomaten, 1 teentje Look, 0,25 bosjes peterselie, 1 bosje Rucola, 0,5 bosjes koriander, 200 g macademianoten, 1 citroen, olijfolie, sherry-azijn, Provençaalse kruiden, pili pili, peper, zout
3
Giet de warme bouillon op de couscous. Zet een deksel op de kom en laat wellen. Roer de couscous om met een vork.
4
Schil de wortel en snijd hem eerst in reepjes en dan in kleine blokjes (brunoise).
5
Snijd de komkommer zonder de zaadjes in brunoise. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd in brunoise. Halveer de kerstomaatjes.
6
Spoel de peterselie, de koriander en de rucola en snipper ze fijn.
7
Meng de groenten en de kruiden met de couscous. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat azijn bij. Kruid met peper en zout.
8
Hak de noten fijn en rooster ze in een droge pan. Meng de noten door de couscous.
9
Pel de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met het plat van een mes. Meng een flinke scheut olijfolie met de geraspte citroenschil (zeste), het citroensap en knoflook. Kruid de marinade met een flinke snuif Provençaalse kruiden, zout en pilipli.
11
Marineer de gamba’s enkele minuten in het mengsel.
12
Grill de gamba’s op de barbecue (of bak ze in een hete grillpan).
13