Instructies

4 personen
800 g aardappelen
1

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

1 een klont boter, 1 ajuin, 1 appel, 400 g Zuurkool, 0,2 l witte wijn, 5 Jeneverbessen, 1 kruidnagel, tijm, 4 blaadjes laurier
2

Laat de boter smelten in een pot. Snipper de uien heel fijn en stoof ze aan in de boter. Schil de appel en rasp hem bij de ui en voeg er de zuurkool aan toe. Breng op smaak met witte wijn, peper, tijm, jeneverbessen, laurier en een kruidnagel. Laat alles stoven op een zacht vuur met het deksel op de pot.

4 varkensslaapjes, 200 g jonge kaas, 200 g Poolse worsten
3

Neem de varkenslapjes, vouw ze goed open en leg er een sneetje kaas en een Poolse worst in. Vouw toe en steek er een tandenstoker door.

50 g bloem, 3 eieren, 50 g paneermeel
4

Zet drie kommetjes klaar om te paneren: eentje met bloem, de volgende met twee eiwitten (de dooiers houd je bij voor de puree straks) en een volledig ei (klop het geheel even los) en tot slot een kommetje met paneermeel.

1 een klont boter, 1 scheutje arachideolie
5

Zet een pan op het vuur en laat er boter en arachideolie in smelten. Paneer de cordon bleus in dezelfde volgorde als de kommetjes staan: eerst door de bloem, dan het eimengsel en tot slot het paneermeel. Leg ze meteen in de pan en bak tot ze gaar en mooi gekorst zijn.

1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
6

Giet de aardappelen af. Voeg er de twee dooiers, wat melk en een klont boter aan toe en ga er met de pureestamper door. Kruid nog wat bij met peper, zout en nootmuskaat.

7

Haal de laurierblaadjes en de takjes tijm uit de zuurkool. Serveer de cordon bleu met wat gestoofde zuurkool en de puree.