keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voor de compote van stekelbessen:
150 g stekelbessen, 0,5 sinaasappel (Het sap en de schil)
1
Spoel de stekelbessen en breng ze samen met een scheutje water, de schil en het sap van de sinaasappel aan de kook.
2
Laat de stekelbessen 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Haal er dan de schil van de sinaasappel uit.
75 g geleisuiker
3
Voeg de geleisuiker toe, laat nog eens 3 minuten koken en draai het vuur uit.
4
Schep de confituur in gesteriliseerde confituurpotten, draai het deksel erop en laat de confituur afkoelen.
Voor de plattekaasmousse:
1 blaadjes gelatine
5
Laat de gelatine weken in koud water.
200 g platte kaas, 0,5 vanillestokje, 40 g bloemsuiker, 0,25 Citroen zeste (van een halve citroen)
6
Meng de plattekaas met de zaadjes van de vanillepeul, de bloemsuiker en de citroenzeste in een kom.
0,15 l Room
7
Klop de room half op.
0,5 scheutjes Room, 1 blaadjes gelatine
8
Laat een scheutje room opwarmen en los de gelatine erin op.
9
Meng de warme room met gelatine onder de plattekaas.
10
Spatel er tot slot de opgeklopte room onder en stort alles in glazen.
Voor de crumble:
11
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
30 g boter, 30 g havermout, 30 g bloem, 30 g bruine suiker
12
Meng de boter met de havermout, de bloem, de suiker en een snuif zout.
13
Verkruimel alles op een bakplaat en bak de crumble goudbruin in 15 minuten.
14
Laat de crumble afkoelen.
Afwerking
15
Schep wat van de koude stekelbessencompote over de plattekaas en werk af met wat crumble.
expand_less
expand_more