Instructies

4 personen

Het yoghurtijs

0,5 l Griekse yoghurt, 6 el honing
1

Meng de Griekse yoghurt met de honing.

Munt
2

Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Roer ze door de yoghurt.

3

Zet het mengsel ongeveer 2 uur in de diepvriezer.

TIPDit ijs mag je niet te veel van tevoren maken anders wordt het te hard in de diepvriezer. Reken ongeveer op twee uur.

De citrussalade

2 l Water, 750 g kristalsuiker
4

Meng het water met de suiker in een kookpot.

1 vanillestok, 2 kruidnagels, 3 Steranijs, 2 kaneelstokjes
5

Snijd de vanillestok in de lengte open en leg hem in de kookpot. Doe er de kruidnagels, steranijs en kaneelstokken bij.

4 kardemompeulen, 1 el peperbolletjes
6

Kneus de kardemompeulen en de roze peperbollen een beetje in een vijzel. Doe ze ook in de kookpot en breng aan de kook.

1 Pompelmoes, 2 citroenen, 2 sinaasappelen
7

Schil de pompelmoezen, citroenen en sinaasappels à vif. Snijd de buitenste en de witte pel weg.

8

Leg de volledige vruchten in de suikersiroop en laat even mee koken.

9

Haal de kookpot van het vuur en laat alles wat afkoelen. Zet de kom in de koelkast om verder af te koelen.

Afwerken en serveren

2 el pistachenoten
10

Hak de pistachenootjes fijn.

11

Snijd de vruchten in plakken.

12

Leg van elke soort citrusfruit een plakje op de borden. Doe er een kleine pollepel van de marinade bij. Strooi er wat gehakte pistaches over.

13

Vul een kommetje of glas met heet water.

14

Dompel de ijsschep in heet water. Leg een bolletje yoghurtijs op het fruit.