Instructies
4 personen
1
Zet de oven op stoomfunctie en verwarm ze voor tot 200 °C.
2 kippenbouten, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Haal het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenschaal met gaatjes. Kruid de kippenbouten met currypoeder, kurkuma, peper en zout en stoom de kippenbouten 20 minuten.
4 eieren
3
Kook de eitjes hard.
1 scheutje bakolie, 100 g ontbijtspek
4
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Leg het ontbijtspek in de pan en bak het krokant aan beide kanten. Laat afkoelen op een vel keukenpapier.
3 eierdooiers, 1 scheutje appelazijn, 1 el mosterd, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje zout, 1 el currypasta, 0,2 l zonnebloemolie, 0,5 limoenen
5
Doe de dooiers met de appelazijn, de mosterd, de kruiden, de verse currypasta en een scheut water in een maatbeker en zet er de mixer in. Giet de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden currymayonaise hebt. Voeg tenslotte het limoensap toe en mix nog eens kort.
0,5 ajuinen
6
Pel de ajuin, snipper ze fijn en doe ze in een kom.
1 ciabatta
7
Haal de kip uit de stoomoven en laat afkoelen. Zet de oven op de grillstand voor de ciabatta.
8
Pluk het vlees van de kippenbouten, hak het vlees nog even fijn en meng onder de ui. Schep de currymayonaise erbij.
1 scheutje olijfolie
9
Snijd de ciabatta in twee, sprenkel er wat olijfolie over en schuif het brood enkele minuten onder de grill.
10
Warm het spek even mee op in de oven.
11
Pel intussen de eieren en snijd ze in plakjes.
1 bakje tuinkers
12