keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Cholent
100 g Witte bonen, 100 g rode bonen
1
Laat de witte en de rode bonen een nacht weken in water.
1 l Kippenbouillon
2
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
800 g runderborststuk, peper, zout
4
Snijd het vlees in stukken zoals stoofvlees. Kruid met peper en zout. Kleur het in de boter.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof.
6
Schep het vlees uit de stoofpot en stoof er de uien in aan.
4 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Doe de look bij de uien.
4 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Doe ze ook in de stoofpot.
2 tl kurkuma, 2 tl komijnpoeder, 2 tl paprikapoeder
9
Leg het vlees terug in de stoofpot en kruid met komijnpoeder, kurkuma en pikant paprikapoeder. Laat de specerijen even meestoven.
4 mergpijpjes
10
Leg er de mergpijpjes bij.
200 g parelgerst
11
Giet de geweekte bonen af en doe ze in de stoofpot. Voeg er de gerst aan toe.
1 l Water
12
Bevochtig het vlees en de groenten met de kippenbouillon en het water.
lightbulb_outline
TIP
Je kunt ook alleen water gebruiken in plaats van water en bouillon.
2 tl gedroogde tijm, 3 blaadjes laurier
13
Kruid met tijm, peper, zout. Leg er de blaadjes laurier bij.
400 g aardappelen
14
Schil de aardappelen en leg ze in de stoofpot.
15
Zet een deksel op de stoofpot en laat 3,5 uur op een heel zacht vuur pruttelen.
lightbulb_outline
TIP
De originele cholent gaart wel 12 tot 14 uur op het vuur. Zo lang moet je thuis niet wachten.