Instructies
4 personen
165 g petit-beurrekoekjes
1
Verkruimel de koekjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.
125 g boter, 1 el cacaopoeder
2
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Giet ze bij de verkruimelde koekjes en laat de machine alles goed mengen. Voeg ook een lepel cacaopoeder toe.
3 blaadjes gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
4
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Stort het koekjesmengsel uit op de bodem en duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de koelkast.
0,5 dl Room
5
Verwarm een klein scheutje room in een pan en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Roer totdat de gelatine volledig gesmolten is.
150 g chocoladedruppels
6
Smelt de chocolade au bain marie.
0,3 l Room, 1 vanillestokje, 50 g bloemsuiker
7
Klop de room en de bloemsuiker half op in de keukenmachine en voeg de zaadjes van een vanillestok toe.
450 g platte kaas
8
Roer de room met gelatine onder de plattekaas. Spatel er daarna de half opgeklopte room met een spatel voorzichtig onder.
9
Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling op de taartbodem.
10
Giet de gesmolten chocolade erop en ga er met een dun mesje of prikvork willekeurig door om een ‘gemarmerd’ motief te maken.
11
Laat de cheesecake opstijven in de koelkast gedurende minstens 3 uur.
12