Kruid met gerookt en gewoon paprikapoeder en komijnpoeder.
40 g Tomatenpuree
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken (tomateren).
1 scheutje witte wijn
9
Deglaceer de pan met de witte wijn. Laat wat inkoken.
400 g Tomatenblokjes
10
Doe er de tomatenblokjes bij. Spoel het blik met een scheutje water en giet het in de pan.
0,4 l Tomaten passata, tijm, 2 blaadjes laurier, zout
11
Doe er de passata bij. Kruid met enkele takjes tijm, de laurier en een snuif zout.
12
Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur ongeveer 20 minuten verder stoven.
400 g rode bonen
13
Spoel de bonen onder koud stromend water. Roer ze door de chili.
De rijst
14
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur.
1 ajuin
15
Pel en snipper de ui. Stoof in de olijfolie.
250 g rijst
16
Doe er de wilde rijst bij en roer om tot alle rijstkorrels glazig zijn.
17
Giet twee keer de hoeveelheid water bij de rijst.
2 laurierblaadjes
18
Leg de tijm en laurier in de kookpot. Kruid met zout.
19
Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten garen.
Afwerken en serveren
4 eieren
20
Breek een ei in een kommetje. Laat het in de pan met chili glijden. Doe hetzelfde met de rest van de eieren en laat ze pocheren onder deksel op de chili.
3 lente-uien, koriander
21
Snipper de lente-uien en pluk de blaadjes van de koriander.
22
Haal de tijm en de laurier uit de rijst.
23
Serveer de chili met de rijst. Werk af met lente-ui en koriander.