Instructies
4 personen
1
Doe de suiker in een pot en voeg een scheutje water toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Roer niet in de kokende suiker. Laat de stroop niet kleuren.
2
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
3
Roer het fruit door de hete bleke suikersiroop. Werk voorzichtig en vermijd spatten.
4
Schenk de natuurazijn erbij en voeg kurkumapoeder en mild currypoeder toe. Zet de pan nadien op een zacht vuur en laat de appelblokjes nog enklele minuten garen.
5
Schep de knalgele zoete saus in de hakmolen en laat de machine draaien. (Of gebruik een staafmixer.) Naar wens kan je de appelketchup nadien ook door een zeef wrijven, voor een extra-fijne saus.
6
Laat de kruidige appelketchup afkoelen.
3 eieren
7
Doe het kippengehakt in een mengschaal, voeg een ei toe en wat paneermeel. Prak het gehakt en meng het tot een stevige, maar bewerkbare mix.
8
Pluk de blaadjes dragon. Snipper ze samen met de sprieten bieslook in hele fijne stukjes. Meng de verse kruiden door het gehakt. Kruid het vleesmengsel met peper en zout. (indien noodzakelijk)
9
Zet drie schaaltje klaar: één met bloem; één met geklutst ei (met een scheutje olie) en een laatste met de panko.
10
Rol en kneed porties van ongeveer 25 g gehakt tot identieke kippennuggets. Hul ze in een dun laagje bloem, rol ze door de geklutste eieren en eindig met een egale laag panko.
11
Verzamel de nuggets op een schaal en verhit de frituurolie tot 180°C.
12
Bak de nuggets in beurten goudbruin krokant. Het gevogeltegehakt moet gaar zijn tot in de kern.
13
Laat de kippennuggets uitlekken op een vel keukenpapier. Serveer ze met de appelketchup als dipsaus.
14
Verzamel de nuggets op een schaal en verhit de frituurolie tot 180°C.
15
Bak de nuggets in beurten goudbruin krokant. Het gevogeltegehakt moet gaar zijn tot in de kern.
16