Instructies
4 personen
De cheesecake en de bodem
6 gelatine
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
100 g boter
2
Laat de boter voor de bodem smelten in een pot.
200 g speculaas
3
Maal de speculaas fijn in de blender en meng er de boter onder.
4
Schep de speculaas in een met boterpapier bedekte springvorm, duw alles goed aan en laat opstijven in de koelkast.
3 clementines
5
Pers het sap van de clementines in een steelpan en breng het aan de kook.
6
Snijd de schil van 2 clementines die je straks gebruikt voor de gelei en voeg ze toe aan het sap.
1 vanillestokje
7
Voeg er de vanillezaadjes en de peul aan toe.
4 eierdooiers, 160 g suiker
8
Klop de dooiers met de suiker tot ruban.
6 gelatine
9
Los de gelatine op in het warme sap en giet dit door een zeef bij de ruban.
500 g platte kaas
10
Laat het geheel koud kloppen en voeg daarna de plattekaas toe.
0,1 l Room
11
Klop de room half op en spatel hem onder het plattekaasmengsel.
12
Stort het beslag op de speculaasbodem en laat de cheesecake opstijven in de koelkast.
De gelei van clementines
3 gelatine
13
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
8 clementines
14
Pel de overige clementines en doe het vruchtvlees in de blender.
15
Mix alles fijn, duw het sap door een zeef en breng het aan de kook.
16
Los de gelatineblaadjes erin op en stort het sap uit in een schaaltje.
17
Laat opstijven in de koelkast.
Afwerking
100 g speculaas (om af te werken)
18
Hak de gelatine en de rest van de speculaas fijn.
19