Instructies
4 personen
3 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
2 eendenbouten, 2 el eendenvet
2
Leg de gekonfijte eendenbouten in een ovenschaal. Voeg het extra eendenvet toe en laat even opwarmen in de oven (180 °C).
2 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
4
Vang het gesmolten eendenvet op in een grote kookpot. Stoof er de uiringen en de knoflookpulp in aan. Hou de eendenbouten even apart.
3 stengels selder, 3 Wortels
5
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof de stukjes selder en wortel mee aan.
400 g gerookt spek
6
Snijd het spek in grove blokjes en doe deze bij de groenten.
1 blikje Tomatenpuree, 0,5 liter witte wijn
7
Roer de tomatenpuree door de groenten. Blus met witte wijn.
laurier, tijm, 1 takje rozemarijn
8
Bind de laurier, tijm en rozemarijn stevig vast met keukentouw tot een bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven.
9
Bevochtig met de hete kippenbouillon.
400 g Tomatenblokjes
10
Voeg de tomatenblokjes toe.
11
Trek het vel van de eendenbouten en laat de bouten mee garen in de soep.
800 g Witte bonen
12
Spoel de witte bonen onder stromend water vóór gebruik. Laat ze even uitlekken en doe ze vervolgens in de soep.
peper, zout
13
Kruid met peper en zout. Laat de cassoulet rustig verder garen onder deksel op een zacht vuur.
14
Haal de eendenbouten voorzichtig uit de soep en pluk het vlees eraf. Doe het eendenvlees weer in de soep.
0,5 bosjes krulpeterselie, 2 rookworsten
15
Zorg tot slot voor het garnituur. Hak de krulpeterselie fijn en snijd de rookworst in fijne schijfjes.
16