Instructies
4 personen
Het frangipanedeeg
100 g boter, 65 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 65 g amandelpoeder, 90 g bloem, 65 ml melk, 1 ei, 1 tl amandelextract
1
Meng de zachte boter met de kristalsuiker in de keukenmachine.
2
Doe er het ei, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem, de melk en het amandelextract bij en meng goed.
TIPMet deze hoeveelheid frangipanedeeg kun je vier carrés maken. Je kunt de rest van het deeg invriezen om later te gebruiken.
De carré confiture
1 pakje bladerdeeg, 125 g Confituur, 1 ei
3
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4
Haal het bladerdeeg uit de verpakking, maar laat het bakpapier zitten. Snijd het ronde vel bladerdeeg in een vierkant. Houd de resten bladerdeeg bij voor het raster.
5
Leg het vierkante stuk bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat.
6
Teken met de punt van een mes een tweede vierkant in het grote vierkant maar snijd niet door het deeg. Prik het middenste vierkant volledig in met een vork om de lucht eruit te halen zodat het niet meer rijst.
7
Bestrijk het binnenste vierkant met een vierde van het frangipanedeeg.
8
Verdeel de confituur over het frangipanedeeg.
9
Snijd de resten bladerdeeg in dunne repen en leg ze in een raster op de confituur.
10
Splits het ei en klop de eierdooier los met een klein scheutje water. Vries het eiwit in voor later gebruik. Strijk het raster in met losgeklopte eierdooier met behulp van een borsteltje.
11
Bak de carré 20 tot 25 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven. Het bladerdeeg moet goudbruin zijn en de zijkanten moeten omhoog gekomen zijn.
12