Instructies

4 personen
400 g kleinhoofd
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

1 bol Look, 1 flinke scheut olijfolie
2

Snijd de bol look in twee en leg hem op wat aluminiumfolie met een flinke scheut olijfolie.

3

Plooi het aluminiumfolie toe en leg de ingepakte bol look 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de look helemaal zacht is.

0,2 l Water
4

Zet een kleine kookpot met water op het vuur.

0,4 l appelazijn, 2 el bloemsuiker, 2 Steranijs, laurierblaadjes, 1 tl mosterdzaad, tijm
5

Doe de appelazijn bij het water met de bloemsuiker, de steranijs, de blaadjes laurier, het mosterdzaad (optioneel) en de takjes tijm. Breng het geheel aan de kook. Dit wordt de zoetzure dressing.

1 zak Wortel, 1 zak Witte kool
6

Vul een mengkom met geraspte wortel en fijngesneden witte kool.

7

Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden.

peper, zout, 1 scheutje olijfolie
8

Kruid het vlees met peper en zout aan alle kanten. Giet er een scheutje olijfolie over.

9

Giet de zoetzure dressing over de wortelen en kool. Dek de mengkom af met een vel vershoudfolie en zet de groenten aan de kant tot ze lauw zijn. Laat de lauwe groenten verder afkoelen in de koelkast.

10

Gril het vlees aan alle kanten op de hete grillpan. Het vlees hoeft niet volledig gaar te zijn. Haal het vlees van de grillpan en laat het afkoelen.

11

Haal de look uit de oven en laat afkoelen.

1 komkommer
12

Snijd de komkommer in fijne reepjes (julienne). Zet de reepjes aan de kant.

2 eieren
13

Doe de eidooiers in een maatbeker.

14

Duw de teentjes look uit de schil en doe ze bij de eidooiers in de maatbeker.

0,1 l dragonazijn, 1 tl mosterd, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 0,4 l arachideolie
15

Voeg de dragonazijn, de mosterd, een flinke snuif currypoeder en een flinke snuif kurkuma toe aan de maatbeker. Mix het geheel onder elkaar. Voeg er de arachideolie in een straaltje aan toe en maak intussen een op- en neerwaartse beweging met je mixer tot je een mooie aïoli bekomt.

1 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen, peper, zout
16

Werk de aïoli af met de Griekse yoghurt, het limoensap, peper en zout. Mix het geheel onder elkaar en zet de aïoli aan de kant.

17

Snijd het afgekoelde vlees in hele dunne plakjes en schik de plakjes op een groot bord.

1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
18

Breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snuif grof zout.

19

Haal de opgelegde wortel en witte kool uit de koelkast en meng er de reepjes komkommer onder. Zeef de opgelegde groenten en laat ze even uitlekken. Verdeel de groenten over de plakjes vlees.

2 lente-uien, dragon
20

Snijd de lente-uien in stukken en verdeel over het bord. Leg er enkele blaadjes dragon bovenop.

21

Giet enkele lepels van de gekonfijte lookmayonaise over het vlees en de groenten.

100 g Bicky-uitjes
22

Werk het geheel af met wat krokante uitjes.