Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

1 snuifje zout, 0,25 groene kolen
2

Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Trek de bladeren van de groene kool, snijd de nerf eruit en snijd de bladeren in reepjes. Kook de groene kool plat.

1 ajuin, 1 klontje boter, 1 teentje Look
3

Pel de ui en snipper ze fijn. Smelt een klontje boter in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe. Laat het geheel even stoven.

1 snuifje peper
4

Giet de groene kool door een zeef en schep hem in een zuivere handdoek. Knijp er zoveel mogelijk water uit en stoof hem mee aan met de ui en de look. Kruid met peper en zout.

0,1 l Kippenbouillon, 0,2 l Room, 200 g Fontinakaas (+ nog wat extra), 0,5 citroenen
5

Doe de kippenbouillon en de room in een steelpan. Snijd de Fontina in blokjes en smelt de kaas op een zacht vuurtje in de roomsaus. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

6

Schep de gestoofde groene kool in de pot van de blender en mix kort.

600 g zalm
7

Snijd dunne plakjes van de zalm.

1 pak verse lasagnevellen
8

Leg de lasagnevellen open op je werkvlak en leg er een plak zalm op. Kruid de zalm met peper en zout.

9

Bedek de zalm met een schepje groene kool en rol de lasagnevellen op tot cannelloni.

TIPDoe maar een kleine hoeveelheid groene kool in de cannelloni en rol goed stevig op.
1 een likje olijfolie, 100 g panko
10

Neem een ovenschaal en druppel er wat olijfolie in. Schik de cannelloni in de ovenschaal. Lepel de saus over de cannelloni, strooi de panko erover en werk af met een scheutje olijfolie. Gaar de cannelloni 25 minuten in de oven.