Instructies

4 personen

Caesardressing

3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 1 el mosterd
1

Schil en ontzaad de chilipeper. Tip: Heb je een gasfornuis, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur. Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.

2

Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met een beetje water, een eetlepel mosterd, het sap van een limoen en een teentje look.

3

Mix dat alles fijn.

4

Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).

5

Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.

6

Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.)