Instructies

4 personen
5 stronken witloof, boter, peper, zout, 1 el Fijne suiker, 1 el wittewijnazijn
1

Snijd de stronken witloof fijn. Stoof aan in boter, kruid met peper en zout. Bestrooi met de suiker en laat licht karamelliseren. Blus af met een scheutje azijn.

2 tomaten, 2 takjes basilicum, 1 teentje Look, 50 g olijfolie, peper, zout, 5 kersen, 8 takjes basilicum
2

Mix de tomaten (optie: met de ontpitte kersen), takjes basilicum, knoflook en olijfolie tot een gladde coulis. Breng op smaak met zout en peper.

5 kersen, olijfolie, 1 el wittewijnazijn
3

Ontpit de resterende kersen. Bak ze kort aan in wat olijfolie in een hete pan en blus af met de azijn.

10 burrata (kleine bolletjes), olijfolie, peper, zout
4

Kruid de bolletjes burrata met olijfolie, peper en zout.

1 stronk witloof
5

Schik de burrata op het bord. Verdeel er het gekaramelliseerd witloof en enkele rauwe blaadjes witloof over. Optie: Werk af met gebakken kersen.

naanbrood
6

Voeg tenslotte de tomatenvinaigrette toe en garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer met het naanbrood, flatbread of andere grote crackers.