Instructies

4 personen
60 g suiker, 1 scheutje Water
1

Breng de suiker met een scheutje water aan de kook. Laat verdampen en lichtjes kleuren.

200 g hazelnoten
2

Schep de hazelnoten in de karamel en haal de pan van het vuur. Roer de hazelnoten door de suiker tot het geheel wit en korrelig is.

3

Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker al roerend weer smelten en kleuren. Stort de noten in een schaaltje en laat ze even afkoelen.

4 eierdooiers, 100 g suiker, 25 g puddingpoeder
4

Klop de dooiers met de suiker tot ruban en doe het puddingpoeder erbij.

5

Mix de noten fijn.

0,5 l melk
6

Kook de melk met de helft van de gemixte noten. Giet alles door een zeef bij de ruban en roer.

7

Breng alles weer aan de kook op een zacht vuurtje.

8

Dek de pudding af en laat hem afkoelen.

100 g boter
9

Klop de boter op in de keukenmachine.

10

Roer de afgekoelde pudding los en spatel er de opgeklopte boter onder.

11

Schep de pudding in een spuitzak met gekartelde spuitmond en laat opstijven.

Voor de rolbiscuit

12

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

4 eierdooiers, 50 g suiker
13

Klop de dooiers met de suiker tot ruban.

4 eiwitten, 50 g suiker
14

Klop de eiwitten stijf en voeg de overige suiker toe.

15

Spatel de opgeklopte eiwitten door de ruban.

70 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 50 g Praline (van het pralinpoeder dat je maakt van de hazelnoten)
16

Meng de bloem met het bakpoeder, een snuif zout en het pralinépoeder van de gemixte noten. Meng alles onder het mengsel van ruban en eiwit.

17

Boter een bakplaat in en bedek de bodem met een vel bakpapier.

18

Stort het beslag voor de biscuit op de bakplaat en schuif de bakplaat 10 minuten in de oven.

19

Haal de biscuit uit de oven en draai hem ondersteboven om op een schone handdoek. Laat de biscuit afkoelen.

Voor de vulling

2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
20

Week de gelatineblaadjes in koud water.

3 eierdooiers, 100 g suiker, 500 g mascarpone
21

Klop de dooiers met de suiker tot ruban. Roer de mascarpone los in een kom en spatel er de ruban door.

1 scheutje Room
22

Breng de room aan de kook en los de gelatineblaadjes erin op.

23

Roer de room onder de mascarpone en zet in de koelkast om op te stijven.

4 passievruchten
24

Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten.

Afwerking

25

Bedek de biscuit met een laag mascarponecrème en lepel het vruchtvlees van de passievruchten erover.

26

Rol de biscuit op en verpak hem in vershoudfolie.

27

Leg 30 minuten in de diepvries.

28

Spuit over de hele lengte van de biscuit een laag van de pralinécrème.

2 passievruchten, bloemsuiker
29

Snijd de 2 overige passievruchten in kwarten en leg ze op de rolbiscuit. Werk af met wat bloemsuiker.