Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

1 ui, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper
2

Snijd de ui, de look en de chilipeper fijn en stoof ze aan in olijfolie.

100 g Zongedroogde tomaten, Tijm, rozemarijn en laurier, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje Gerookt paprikapoeder, 1 el Tomatenpuree
3

Voeg er de zongedroogde tomaten, de tijm, rozemarijn en laurier aan toe, gevolgd door een flinke snuif oregano, gerookt paprikapoeder en de tomatenpuree.

1 scheutje witte wijn
4

Laat even bakken en blus met de witte wijn. Laat even inkoken.

1 blik Tomatenblokjes
5

Voeg een snuif zout, de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even zacht pruttelen.

100 g pijnboompitten
6

Rooster intussen de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2 Sjalotten, 3 teentjes Look
7

Snipper de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie.

4 tomaten
8

Emondeer de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken.

9

Doe de zaadjes bij de pruttelende saus. Voeg de blokjes vruchtvlees bij de sjalotten en look. Laat het geheel even stoven.

400 g bucatini
10

Kook de pasta in het gezouten water.

150 g boter
11

Doe de tomatensaus met de boter in de blender, mix de saus glad en zeef ze.

100 g artisjokharten, 100 g Zwarte olijven (zonder pit)
12

Snijd de artisjokken en de olijven grof en doe ze bij de tomaten, de sjalot en de look in de pan.

13

Meng de gare pasta, een lepel kookwater van de pasta en een lepel tomatensaus onder de tomaten met de artisjokken en de olijven.

14

Voeg er naar smaak wat extra chiliflakes aan toe en kruid de pasta met een flinke snuif zout.

1 buffelmozzarella, 1 scheutje olijfolie, basilicum
15

Schep wat pasta in een diep bord. Werk de pasta af met stukjes mozzarella, wat pijnboompitten, een lekje fijne olijfolie en enkele blaadjes basilicum.