Instructies
4 personen
50 g gedroogde champignons
1
Breng een liter water aan de kook en voeg er een snuif zout aan toe. Doe de gedroogde champignons in een kom en giet er het kokende water over. Laat de champignons even weken.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Doe een flinke scheut olijfolie in een hete pot.
2 teentjes Look, 1 ajuin, 400 g oesterzwammen, 3 Wortels
3
Pel de look en de ui, snipper ze fijn en stoof ze aan in de olie. Snijd vervolgens de oesterzwammen en de wortel fijn en voeg ze toe.
3 stengels selder
4
Spoel de selder onder koud water. Snijd hem fijn. Haal de geweekte champignons uit de kom en snijd ze ook fijn. Voeg alles vervolgens toe. Houd de bouillon van de champignons bij voor later.
2 el Tomatenpuree, 0,2 l rode wijn
5
Doe er ook nog tomatenpuree bij en blus met rode wijn. Breng het geheel aan de kook en laat de rode wijn bijna volledig wegkoken.
tijm, rozemarijn, 4 blaadjes laurier
6
Maak een kruidentuil en voeg de kruiden toe.
1 blik Tomatenblokjes
7
Giet de bouillon van de champignons door een stukje keukenrol in een zeefje bij de ragu en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid de saus met peper en zout.
400 g bucatini
8
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
100 g parmezaanschilfers
9