Instructies
4 personen
Het vanille-ijs
250 ml Room, 250 ml melk
1
Verwarm de room met de melk op het vuur.
2 vanillestokken
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open. Schraap er met een scherp mes de zaadjes uit en doe ze bij het melk-roommengsel. Leg de peulen er ook bij.
4 eierdooiers, 150 g kristalsuiker
3
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot een witte, luchtige massa (ruban).
4
Giet wat van de warme melk bij de ruban en roer los.
5
Giet de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat binden op een zacht vuur. Om te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Haal de crème anglaise van het vuur en stort in een kom. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
7
Haal de vanillepeulen uit de crème.
8
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
De wafel
450 g bloem
9
Zeef de bloem in een grote kom.
20 g gist, 375 ml Water
10
Los de gist op in het lauwe water.
375 ml melk
11
Doe de melk bij de bloem. Voeg er de opgeloste gist aan toe en roer tot een glad beslag.
12
Splits de eieren. Meng de eierdooiers door het beslag.
150 g boter, zout
13
Smelt de boter. Roer ze ook door het beslag. Voeg er een snuif zout aan toe.
14
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
15
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rijzen.
16
Laat het wafelijzer opwarmen.
17
Doe een pollepel beslag in het hete wafelijzer en draai het meteen om.
18
Bak alle wafels op dezelfde manier.
Afwerken en serveren
250 g aardbeien
19
Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje.
bloemsuiker
20